luni, 12 martie 2012

DE CE SE UITA ROMANII LA DISCOVERY?


Presa romînească e sictirită pe romînii care se uită la canalele tip Discovery și nu pricep ce găsesc ei acolo prin comparație cu ce se oferă local.
Să vedem!


“În ceea ce priveşte impactul TV în general, 90% din respondenţi spun că televiziunea i-a ajutat să fie la curent cu ştirile, Si televiziunile romaneşti consumă current. 85% - le-a dat acces la informaţie, Reality-show-ri cu soacre, Columbeni etc. 74% - i-a ajutat să se relaxeze, Echipa naţională de fotbal după primul gol. 65% - i-a învăţat multe lucruri noi de la televizor, Cum ar fi transmisiile în pragul demenţei de la moartea M. Manole cu menţionarea de sute de ori a modalităţii de sinucidere. Evident, au învăţat să se sinucidă şi chiar au aplicat. iar 44% au răspuns că, uitându-se la televizor, au învăţat o limbă străină” Parcă, Vanghelie vorbeşte romaneşte!

“62% dintre respondenţi consideră că Discovery Channel a avut un efect pozitiv asupra vieţii lor, prin cunoştinţele pe care le-au dobândit urmărindu-l, Era şi mai bine dacă l-am fi privit din altă ţară!, în timp ce 52% spun că Discovery Channel este "combinaţia perfectă între divertisment şi informaţii" La fel şi principalele emisiuni de ştiri ale zilei care cuprind de la retardele-minune pană la ştiri externe despre Obama care plantează lăptuci. 17% spun că Discovery este singurul motiv pentru care încă mai au TV/abonament TV Al dracu’ “GRIVEI”-cum ar zice Stelian Tănase! , 48% spun că, dacă ar fi o persoană, Discovery Channel ar fi "o combinaţie între un explorator şi un om de ştiinţă", Exact ca Becalii, care este consultat pe orice subiect. iar 33% consideră că, dacă ar fi o persoană, Discovery Channel ar fi "un prieten de la care ai ce învăţa" Avem si noi: Ce să-nţăleagă, bă, una cu liceul, dintr-un documentar istoric?!-Radu Banciu..Potrivit studiului, în peisajul mediatic românesc, Discovery Channel reprezintă "combinaţia perfectă între divertisment şi informaţii" (52%), La fel este şi cand relatează C. R. Tănase de la cate o înmormantare. "partenerul meu în aventura cunoaşterii" (36%), Si televiziunile noastre ce crezi că sunt cand ne transmit: cum a fost jefuit cineva în somn sau temperaturile de la jumătatea…ecuatorului sau cum oamenii au adus la locul masacrului de la coafor “flori cărora le plac toate femeile, flori care aduc buna dispoziţie”?"o gură de aer proaspăt" (35%), Si ziaristul mincinos e gura pe care nici pămantul n-o astupă, Vorbe-n Vant, Pe surse. "motivul pentru care încă mai am un televizor sau abonament TV" (17%) Omul simplu, ce să-i ceri? şi "un canal TV ca oricare altul" (4%).Nu ştiu. Nu răspund.
Pe de altă parte, potrivit studiului, Discovery Channel oferă ştiinţă într-un format accesibil (74%) Adică e p-ănţelesul proştilor, după Mircea Badea şi este cel mai bun în îmbinarea informaţiei cu divertismentul (62%) Ca filmuleţul cu fundul nepăzit al lui Boc., are o mare diversitate de emisiuni TV, nu lipseşte nimic (50%), Da’ Happy Hour, are? N-are! are un mod interesant de a-şi prezenta emisiunile (45%), Aţi văzut extragerile Loto de la TVR sau ultimul Eurovision? are programe internaţionale care sunt relevante pe plan local (18%), Miss fata de la ţară/ Mister Ţăruş/ Schimb de mame. are prezentatori TV mai interesanţi (15%). Iuliana Tudor, Marina Almasan. N-am văzut ceva mai interesant!
Cei mai mulţi dintre cei care au afirmat că urmăresc programele Discovery Channel (81%) au spus că o fac pentru a-şi îmbogăţi cunoştinţele generale. Cine se uită la “Cronica Carcotaşilor”îşi face toate cunoştinţele pe care le-a evitat toată săptămana.68% se uită la programele Discovery pentru a afla ceva nou, La televiziunile romaneşti, vine apocalipsa în fiecare zi cu ceva nou. Ultima găselniţă e harta cu mortăciunile lăsate în urmă de un eventual cutremur. Pe coduri, ca la meteo. 60% - pentru a fi informaţi, La noi, informaţia adevărată e doar în stenograme.- 50% pentru a se relaxa, Emisiunile de cultură transmise de TVR noaptea, pe la ora la care programezi televizorul să se oprească.- 43% pentru a evada din cotidian, Tot evadaţi din realitate sunt şi cei care vin la Urgenţe cu creierii mustind de băutură şi etnobotanice 36% - pentru a trăi aventuri, evenimente incitante, senzaţionale, Mare chestie! Si OTV-ul e senzaţional!16% - pentru a afla lucruri din domeniul lor profesional, Emisiunile gen Capatos cu “profesioniste”13% - spun că Discovery este singurul loc unde pot găsi astfel de informaţii. La noi, găseşti aceleaşi ştiri peste tot, de la tabloide până la aşa numita “quality”
Pe de altă parte, 64% din respondenţi au spus că Discovery i-a ajutat să descopere lumi şi civilizaţii la care nu ar avea acces altfel, “Stirile de la ora 5” fac acelaşi lucru. 50% - că televiziunea le-a oferit teme de discuţie cu prietenii şi cunoştinţele, La fel şi rubrica “Stiri mondene” 48% - că programele televiziunii i-au făcut să simtă că îşi petrec timpul liber în mod util. La fel “Tanăr şi neliniştit”.

Tipurile de emisiuni preferate de respondenţii la studiu sunt cele de ştiinţă (80%), Articolele pornografice ale lui C. T. Popescu în care autorul e sigur că ştie. cele de călătorii (73%) Borcea In America, supravieţuire (70%) Dan Diaconescu, construcţii/ inginerie (55%), Palatul aurit al lui Becalii diverse tipuri de meserii (54%) Romanii au talent şi maşini (38%) Accidente de maşină filmate cu forţa. Dintre emisiunile difuzate de Discovery, preferate de români sunt: "Cum se fabrică" (75%), Fabrica de Stiri "Tehnici esenţiale de supravieţuire" (65%), Crin Antonescu-în afară de cei 4 ani în care a fost professor, n-a muncit nimic, niciodată, doar a supravieţuit. "Vânătorii de mituri".(49%) In direct, de la sfintele moaşte,  "Top Gear" (35%), Maybach "Meserii murdare" (25%) S.O.VANTU - Dar este elementar, dragă Watson (rade - n.n.). Pai, presa traieste din sange, f..., puroaie, de unde traieste presa?! Din fapte pozitive?! Ce dracu'! (www.hotnews.ro)  , "Monştrii apelor" (20%)Toată vara trecută, Pro-tveul a încercat să oprească turiştii plecaţi spre mare, ameninţandu-i cu Hamsia Ucigaşă de pe litoralul romanesc, "O pradă mortală" (11%). Traian Băsescu
Prezentatorul TV preferat de respondenţii la studiu este Bear Grylls din "Tehnici esenţiale de supravieţuire" .(60%)Dinu Patriciu-o noapte în arrest de unde a ieşit plângând. El este urmat în topul preferinţelor de Adam Savage şi Jamie Hyneman din "Vânătorii de mituri" (41%) B. Chiriac şi S. R. Stănescu care au aflat că pot fi înregistraţi si au spulberat mitul c-ar fi ziaristi. şi de Jeremy Clarkson din "Top Gear" (39%).Vedete Realitatea la volan.
www.gandul.infoDe ce se uită romanii la Discovery Channel-studiu
E valabil şi pentru National Geografic, Zone Reality etc., toate ofensează presa romanească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu