miercuri, 24 iunie 2015

Scrisoarea lui Ponta de la Stambul. Cartea întâia.




Făi, țară și bă, popor,


Îți scriu din exil, de la Stambul, unde am fost dus de ministrul turc, drept tribut, să deprind aleasă învățătură cu care să mă-ntorc și să te luminez, popor PSD-ist, mult aducătoriu de voturi și mâncătoriu de la stat.

Aici mi-am găsit liniștea! Stau toată ziua și toată noaptea cu picioarele-n sus și mă uit la televizoriu, printre ele, pe toate canalizările românești și nu încetez a mă minuna ce bine merge țara fără conducători ci numai cu presă și cu armata americană.

Da’, ce zic io! Numai din publicitate și poți să mânuiești o țară și o țâră de popor care ne-a mai rămas!

Iar, de la turci, se vede cel mai bine cum s-a schimbatu lumea în primul sfert de secol din evul tranzitoriu, de la Ciunga la Cioco-distracție.

Uite, de-o pildă, matematica, acea știință exactă din vremuri de tristă amintire, a fost transformată într-o artă tolerantă cu toate tipurile de retard intellectual, care mult s-au îndesitu din râvna dăscălismului românesc și a campaniilor de educare din show-bizziu. Spițeria Catena, căci despre ea facem vorbire, care-și milostivește cumpărătoriu din preaplinul marjei de profit cu căruțuri de dus acasă leacuri de import, dă șfară-n țară în felul următoriu: “la cererea tuturor am dublat nr. lor” (al căruțurilor n.n.)- “nu cu 1 000 sau 2 000 ci cu 5 000”.

Să-ți crape encefalograma, nu alta!

Apoi, rubrica de cultură generală, mult hulită în evul pe care-l viețuim, “Poate nu știai!” s-a transformat în anticomunistul ajutătoriu de aducere aminte “Ştiai că?”.


De-o pildă: "Ştiai că ficatul tău poate suferi fără simptome evidente?" Ia, Essențiale forte M! Sau “Ştiai că produsul tău preferat a devenit biolent Ca cu D3?”. Nu știai, nu? Acuma știi!

Ce lucru extraordinariu!

Ca și digestia care, în zilele noastre, se vinde la superoboriu. Activia, care se laudă în reclamă că e recomandată “în fiecare zi” de Societatea română de nutriție (how much?) a slobozit această cugetare adâncă: “digestia e un lucru extraordinar!” (vorba cuiva: Nu știam că și digestia e o fiță!)

Dacă vă mai rămâne timp după digestive și nu știți ce să faceți cu el, luați Eurovita, supliment alimentar recomandat tot “în fiecare zi” și “ca să fiți în formă de dimineața până seara”.

Binențeles, dacă nu știați, deși sunteți educați în fiecare vară și chiar iarna, neguțătorii de crème de protecție solară și cancer precum și vracii moderni (how much?) vă spun, prin intermediul inclusiv al Televiziunii naționale, că până și o arsură solară făcută în timpuri străvechi sau în altă viață trebuie zgândărită obligatoriu până face cancer. Trebuie să ne respectăm angajamentele față de aliați, nu!

Atât pentru azi dar vă mai dau de veste. Până atunci vă las în seama Cumpănașului de la Asociația pentru împlântarea democrației care se îndeletnicește cel mai bine cu băgarea minților în capul alegătoriului ce nu mai voiește să voteze actuala clasă stăpânitoare. Asta-i peremptoriu!

Hai, vin rușii! Vă pup, pa!



De ani de zile, chiar în emisiunile de “știri” (Cine-o plăti “știrile”, nu știm, pentru că statul român nu-și protejează cetățenii de boala și moartea venite prin presă), toate televiziunile amenință părinții că își expun copiii chiar la orbire dacă nu le pun ochelari de soare. Nu mai spun despre expunerea, în general, la soare care e cancer în toată regula în presă și care a fost înlocuită cu expunerea la solar ce, la drept vorbind, este iradiere în toată regula.

După ce-i convinge pe părinți să le pună copiilor ochelari de soare,  tot presa le recomandă să le cumpere vitamina D și Ca de care copiii au nevoie tocmai din cauza lipsei de expunere la soare.

Pe vremea noastră, când un copil era slăbuț și bolnăvicios se recomanda părinților să-l ducă la mare. Şi funcționa! Am văzut asta!

  
“Ochelarii de soare cu protectie UV sunt recomandati pe tot parcursul anului. Chiar si in zilele innorate, indicele de radiatii ultraviolete poate fi periculos de mare, avertizeaza specialistii.” http://www.ziare.com/articole/ochelari+soare+sanatate

“O persoana care nu isi expune corpul la soare, sufera de alergii la produse lactate sau urmeaza un regim vegetarian strict, prezinta riscuri crescute de a dezvolta deficit de vitamina D.
 

“Vitamina D, numita si vitamina soarelui, este produsa de organism ca raspuns la lumina soarelui.” http://www.sfatulmedicului.ro/Vitamine-si-minerale/deficitul-de-vitamina-d_9720

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu